drupal analytics
URBAN-TRANS.NET
Долучитися    Увійти
Логін:
Пароль:
 

У Луцьку подорожчає проїзд у тролейбусах

        

Вартість одноразової проїздки тролейбусом невдовзі становитиме 1,25 гривні. Для студентів і школярів ціна разового квитка обійдеться в 60 копійок.

Таке рішення прийняли під час громадських слухань на території Луцького підприємства електротранспорту 10 січня.

Директор «Луцького підприємства електротранспорту» Іван Грицанчук запевнив, що всі процедури, які пов’язані зі збільшенням тарифів, - передбачені законодавством. Крім того, він зауважив, що до розрахунку тарифів на Волині підійшли досить ретельно.

Так, виконавчий комітет міста видав проект рішення щодо збільшення тарифу, який розмістили на сайті Луцькради та у пресі. Згідно з цим проектом, вартість одноразової проїздки тролейбусом становитиме 1,25 гривні. Для студентів і школярів ціна разового квитка обійдеться в 60 копійок.

За місячний квиток на проїзд у тролейбусі доведеться заплатити 75 гривень, а студентам і школярам за такий «місячник» доведеться викласти 35 гривень 50 копійок.

Інформацію про такі тарифи громадськість сприйняла неоднозначно. Один із присутніх заявив, що 25 копійок ЛПЕ не спасе. «Підприємство ледве виживає, багато повітря ці копійки вам не дадуть», - заявив він. Інші ж присутні цікавились, чи надходять від держави всі субвенції, та яку заробітню плату отримують працівники.

На численні зауваження Грицанчук пояснив, що тариф у розмірі 1 гривня 25 копійок прийняла більша частина обласних центрів нашої держави, решта ж користуються тарифом у 1 гривню 50 копійок. «Це рішення - обґрунтоване чинним законодавством, а цифру розрахували, виходячи з середньої заробітної плати, вартості електроенергії та цін запчастин, які нам, до речі, конче необхідні», - додав керівник.

Загалом громадські обговорення триватимуть до 20 січня, тому всі охочі можуть внести свої пропозиції. «До сьогоднішнього дня не надійшло жодної письмової пропозиції. Було лише декілька телефонних дзвінків. Люди цікавились, чи не зросте тариф цього року до 1 гривні 50 копійок», - резюмувала начальник планово-економічного відділу «Луцького підприємства електротранспорту» Світлана Філіпова.

http://vip.volyn.ua/news/gromadskist-lutska-neokhoche-pogodzhu-tsya-z-novimi-tarifami-na-pro-zd-u-troleibusakh?


10 січня 2013 р., TFA

Додати коментар