drupal analytics
URBAN-TRANS.NET
Долучитися    Увійти
Логін:
Пароль:
 

Транспортна реформа у Харкові: трамваї планують замінювати тролейбусами

        

Замінити трамваї на тролейбуси і побудувати 75 км нових ліній планують у Харкові до 2031 року.

Генеральний план міста, розроблений до 2031 року, передбачає, що тролейбусна мережа буде розвиватися одночасно із зняттям трамвайних колій та реконструкцією вулиць. Так, рейки приберуть на вул. Клочківській, пров. Піскуновському, спуску Пасіонарії, пл. Конституції, пр. Московському, вул. Шевченка та вул. Червоноармійській. У свою чергу вул. Карла Маркса та вул. Кацарську переведуть на односторонній рух і впровадять там технологічну контактну мережу. Всього протяжність мережі до 2031 року повинна скласти 190 км.

Зараз у місті розробляють ряд нових тролейбусних маршрутів. Так, нові лінії планують пустити від пр. Гагаріна до вул. Малиновського, від пр. Московського по пр. Фрунзе до Салтівського шосе, на Північній і Східній Салтівці, а також по вул. Артилерійській, вул. Клочківській, вул. Академіка Павлова з виходом на вул. Шевченко. Крім того, деякі тролейбусні лінії подовжать, зокрема по пр. Жуковського, по вул. Роганської, вул. Зубарєва, від вул. Таганської до вул. Новгородської.

В той же час в центрі планують створити пішохідну зону і для цього тролейбусні лінії по вул. Ковальській та вул. Соляниківський ліквідують.

http://www.057.ua/news/286508


15 березня 2013 р., Mikolalex

Коментарі

Додати коментар