drupal analytics
URBAN-TRANS.NET
Долучитися    Увійти
Логін:
Пароль:
 

Хто більше бреше?

        

Триває війна між керівництвом та працівниками «Херсонелектротранс». Те, що це не просто конфлікт, а мало не бойові дії-наслідком свідчить факт, що більше двох десятків з них поскаржилися на своїх начальників одразу «пакетом» і самим різним партійним лідерам, і в державні структури. Про війну говорить і загострення пристрастей, що кипіли під прицілом телекамер в минулий понеділок, 18 березня, під час зустрічі замдиректора підприємства Дмитра Кіріна з ініціативною групою.

- Ви брешете, - говорили тролейбусники Дмитру Кирину.

- Це ви брешете, - відповідав він їм.

Основна причина конфлікту - борги по зарплаті, які вже зашкалили за 1,5 мільйона гривень, а також побоювання, що вже закуплені півтора десятка автобусів, які припускають пустити на маршрути паралельно з тролейбусами, остаточно доб’ють «рогатих». У відповідь звучало, що маршрутки для «Херсонелектротранс» придбано приватною фірмою, правда, без згадки, який саме, і покликані компенсувати нерентабельність тролейбусів, що такий досвід є чи то в Полтаві, чи то у Вінниці. Однак присутні на зустрічі телевізійники сказали, що зв’язувалися зі своїми колегами звідти, і ті повідомили, що мухи у них окремо, а котлети окремо, причому в стані конкурентної боротьби, а не в одній тарілці. Комунальними тролейбусами займається одне підприємство, а комунальними маршрутками - зовсім інше.

Замдиректора говорив, що фонд зарплати збільшився, а проблеми з нею через те, що виділена, але не надходить компенсація за перевезення пільговиків, які складають до 80% пасажирів. Працівники говорили, що фактично заробляти вони стали менше, тому що менше змушені трудитися. Вони доповідали, що розбирають на запчастини для більш «вбитих», але, які знаходяться в заставі тролейбусів цілком життєздатні «гармошки», на що заступник директора відповідав, що жоден тролейбус не розрізаний на металобрухт.

Ставили співробітники питання і про відсутність доплат за роботу у вихідні та святкові дні. Відповіддю було, що їх немає ніде, і керівництво простежить, щоб ті, хто ставив таке питання ніколи не працювали в такі дні.

А ще начальство і працівники «забивали цвяхи» один одному з приводу ... Втім, приводів цих багато. Консенсус, як казав Михайло Горбачов, досягнутий не був, не дійшло і до бійки. Тим не менш варто згадати, що Дмитро Кирин заявив, що підприємство пережило вже 28 перевірок різними компетентними органами і жодна не виявила будь-яких порушень.

Не станемо брати під сумнів усе, що він сказав в цей день, як і те, що говорили його опоненти. Але відзначимо, що в даний час прокуратура веде відносно поки ще невизначених персонально посадових осіб «Херсонелектротранс» кримінальне розслідування відразу за трьома фактами. Одне з них стосується власне невиплати зарплати і два - привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Так що щось, судячи з усього, все ж виявили.

Джерело: http://www.grivna.kherson.ua/kto_bolshe_vret.htm


23 березня 2013 р., kip

Коментарі

Додати коментар