drupal analytics
URBAN-TRANS.NET
Долучитися    Увійти
Логін:
Пароль:
 

Про роботу громадського транспорту у період безпрецедентних снігопадів 22-24 березня 2013 р.

        

Інформація про роботу комунального підприємства «Київпастранс» у період безпрецедентних снігопадів 22 - 23 березня 2013 року та впроваджені заходи щодо ліквідації наслідків стихії і відновлення роботи наземного громадського транспорту

Незважаючи на погіршення погодних умов у місті Києві, пов’язаних з безпрецедентними снігопадами 22 березня 2013 року, 160 тролейбусів, 120 автобусів та 80 трамваїв продовжували забезпечувати пасажирські перевезення у вечірній та нічний час, розраховуючи на своєчасне прибирання від снігу шляхової мережі дорожніми службами.

Проте через велику кількість великогабаритного транспорту на вуличній мережі міста та снігові замети вся ця кількість рухомого складу опинилася в полоні стихії й не змогла своєчасно повернутися до депо та автопарків.

Водії цих транспортних засобів протягом двох діб забезпечували зберігання та охорону рухомого складу, слідкували за технічним станом, не залишаючи їх без нагляду.

Рух електротранспорту блокували також автомобілі, залишені водіями у габаритах проїзду громадського транспорту.

Сніг на трамвайних коліях був утрамбований автомобілями, які намагались об’їхати по рейках перешкоди на дорогах, що призвело до перетворення снігу на лід. Це стало однією з основних проблем, що унеможливлювало рух спеціальної снігоприбиральної техніки КП «Київпастранс» по трамвайним коліям.

Ліквідація обледеніння трамвайних колій здійснювалась зусиллями працівників КП «Київпастранс» у переважній більшості вручну, поскільки існуючі механічні засоби не могли подолати шар льоду товщиною п’ять сантиметрів. При цьому траплялись непоодинокі випадки, коли автотранспорт виїжджав на вже очищені відокремлені трамвайні колії, що призводило до відсутності бажаного результату.

Аварійними бригадами КП «Київпастранс» цілодобово проводились відповідні заходи щодо буксирування транспортних засобів на території філій, рух яких було заблоковано великогабаритним транспортом.

Висока майстерність та професіоналізм водіїв громадського транспорту дозволила уникнути випадків дорожньо-транспортних пригод у цих надзвичайно складних умовах.

Завдяки злагодженій та самовідданій роботі працівників диспетчерської служби, служб колії та енергетичного забезпечення, електротранспортних депо та автобусних парків, інших підрозділів комунального підприємства «Київпастранс»:

23 березня 2013 року було організовано пасажирські перевезення, там де була хоч найменша можливість це зробити. Так було організовано роботу громадського транспорту на 7 автобусних маршрутах звичайного режиму руху №11, 18, 33, 45, 51, 63, 81.

24 березня 2013 року було відновлено роботу лінії швидкісного трамвая на Борщагівці, 30 автобусних, 3 тролейбусних маршрутів та 17 автобусних маршрутів, що працюють в режимі маршрутного таксі.

25 березня 2013 року було відновлено роботу лінії швидкісного трамвая, що з’єднує житловий масив Троєщина з кільцевою міською електричкою, відновлено трамвайний рух від житлового масиву Троєщина до ст. м. Чернігівська та від Контрактової площі по вул. Фрунзе до Подільського трамвайного депо, 60 автобусних, 12 тролейбусних маршрутів та майже всі маршрути, що працюють у режимі маршрутного таксі й обслуговуються КП «Київпастранс».

26 березня 2013 року було організовано роботу 64 автобусних маршрутів звичайного режиму руху із 70 (на решті автобусних маршрутів забезпечити перевезення пасажирів було неможливо по причині неочищеної від снігу проїжджої частини), 18 тролейбусних маршрутах із 40 (по 15 тролейбусним маршрутам, на яких не можливо було організувати рух електротранспорту, налагоджено автобусне сполучення в звичайному режимі руху).

Також було відновлено трамвайне сполучення на:

- ділянці від станції метро «Позняки» - вул. Усенка (Дарницьке ТРЕД) - маршрут №8к;

- ділянці від ЗЗБК до вул. Усенка (Дарницьке ТРЕД) - №22к.

27 березня 2013 року було організовано роботу 66 автобусних маршрутів звичайного режиму руху із 70, 30 тролейбусних маршрутах із 40 (по 7 тролейбусним маршрутам, на яких не можливо було організувати рух електротранспорту, організоване автобусне сполучення в звичайному режимі руху).

Крім того, було відновлено роботу трамвайного маршруту №11 «вул. Лайоша Гавро – Контрактова площа», та №14 «Автогенний завод – Контрактова площа».

28 березня 2013 року було організовано роботу 67 автобусних маршрутів звичайного режиму руху із 70, 15 трамвайних маршрутів із 19 (повністю відновлено трамвайне сполучення на лівому березі міста та частково на правому) 31 тролейбусних маршрутів із 40. На привеликий жаль, роботу відновлених раніше тролейбусних маршрутів № 3 та №40 було повторно заблоковано транспортними засобами, залишеними у габаритах проїзду тролейбусів на вул. Солом’янській та Урицького. Для забезпечення пасажирських перевезень на маршрутах № 3, 40, 24, 25, 26, 44 було організовано автобусне сполучення в звичайному режимі.

Станом на 29 березня 2013 року відновлено роботу усіх автобусних маршрутів звичайного режиму руху, 37 тролейбусних маршрутів із 40, (по трасі слідування тролейбусних маршрутів №24 та №25 організовано автобусне сполучення) та 18 трамвайних маршрутів із 19, а також усі автобусні маршрути, що працюють в режимі маршрутного таксі.

Офіційна інформація КП quot;Київпастрансquot;:

http://kpt.kiev.ua/


29 березня 2013 р., skovoroda

Додати коментар