drupal analytics
URBAN-TRANS.NET
Долучитися    Увійти
Логін:
Пароль:
 

Сідней

Сідней — найбільше місто Австралії, населення якого за оцінками на 2014 рік становило приблизно 4,84 мільйона осіб. Населення Сіднея багатонаціональне і космополітичне, мешканці називаються англ. Sydneysiders.

Сідней є столицею штату Новий Південний Уельс. Місто було засноване у 1788 р. Артуром Філіпом, який прибув сюди на чолі Першого флоту, і було місцем заснування першого колоніального європейського поселення у Австралії.

Місто побудоване на пагорбах, що оточують Порт-Джексон, який відоміший як Гавань Сіднея, де виділяються знаменита будівля Сіднейського оперного театру і міст Гарбор-Брідж. Внутрішні райони столичної агломерації оточені національними парками, а прибережні райони мають багато заток, річок і пляжів, у тому числі знаменитий пляж Bondi Beach. У місті багато відомих парків і садів, у тому числі Гайд-парк і Парк Століття, Королівський ботанічний сад і Китайський сад дружби.

За результатами опитування, що провів журнал Forbes серед фахівців у 2010 році, Сідней потрапив до дванадцятки найкрасивіших міст світу.

Сідней входить в першу десятку глобальних міст. У 2010 році в Сіднеї зайняв 7-е в Азії і 28 у світі за економічними інноваціями в рейтингу Innovation Cities Top 100. Сідней також входить в число 10 найзручніших для життя міст у світі за рейтингом компаній Mercer , The Economist і Monocle і вважається однією з головних столиць моди у світі. Місто було місцем проведення великих міжнародних спортивних заходів, у тому числі в 1938 році Ігор Співдружності і Літніх Олімпійських ігор 2000 року. Основні транспортні ворота міста це, передусім, аеропорт Сіднея і порт Сіднея.