drupal analytics
URBAN-TRANS.NET
Долучитися    Увійти
Логін:
Пароль:
 

Оттава

Оттава— столиця Канади, четверте за населенням місто країни. Оттава розташована у східній частині провінції Онтаріо на березі однойменної річки, яка розмежовує провінції Онтаріо і Квебек. Разом з містом Гатіно, розташованим з квебецького боку річки, та низкою інших муніципалітетів Оттава входить до Національного столичного регіону.

Заснована у 1826 році як Байтаун, Оттава стала столицею об#8217;єднаної провінції Канада у 1857 році, а за десять років — столицею держави Канада. Початкові кордони міста розширювались за рахунок численних невеликих поглинань, а 2001 року його площа значно збільшилась через приєднання 11 сусідніх муніципалітетів. Назва «Оттава» походить від алгонкінського слова adawe, що означає «торгувати». Спершу ірландське і французьке християнське поселення, Оттава стала мультикультурним містом з різноманітним населенням. Всі муніципальні закони і всі послуги в межах міста надаються французькою та англійською мовами.

Відповідно до перепису 2011 року населення Оттави становить 883,391 осіб, разом з Гатіно — 1,236,324 осіб. У рейтингу, складеному Mercer, за якістю життя Оттава обійняла другу сходинку серед великих міст на американських континентах, і 14-ту у світі. Також Оттава відзначена як друге найбільш чисте місто в Канаді, і третє — у світі. У 2012 році третій рік поспіль місто назване найкращою для життя громадою у Канаді в рейтингу журналу MoneySense.

Перші українські поселення з#8217;явились в Оттаві близько 120 років тому, проте українська діаспора в місті (близько 20000 осіб) не є такою чисельною як, приміром в Торонто або Вінніпегу. В Оттаві розташовується Посольство України в Канаді.